На ремонті школи на Київщині значно завищили ціни: планували витратити 18 мільйонів гривень

Які порушення при розрахунку вартості тендеру виявили аналітики БЕБ

Спеціалісти БЕБ у Київській області запобігли розтраті 18 мільйонів гривень із державного бюджету при проведенні капітального ремонту школи. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Бюро економічної безпеки.

“За результатами інформаційної-аналітичної роботи працівники Територіального управління встановили, що службові особи одного з органів місцевого самоврядування у Київській області оголосили тендер на проведення ремонту загальноосвітньої школи.

Фахівці Бюро проаналізували ринкові ціни та з’ясували, що відпускні ціни на окремі будівельні матеріали, які зазначені в кошторисі, є значно завищені”, - повідомили в БЕБ. 

Після виявлення порушень, спеціалісти бюро надіслали органу місцевого самоврядування рекомендації щодо перегляду рішення про закупівлю послуг на проведення капітального ремонту приміщення.

Замовник дослухався до рекомендацій аналітиків з економічної безпеки та вирішив знизити вартість закупівлі. “Таким чином співробітники БЕБ упередили розтрату понад 18 млн грн з місцевого бюджету”, - пояснили в бюро.

Нагадаємо, що у столиці провели тендер на будівництво протирадіаційного укриття. Очікувана вартість робіт становила понад 100 мільйонів гривень. За результатами аукціону тендер віддали компанії, яка встановила ціну 95,2 мільйона гривень. Однак у Бюро економічної безпеки виникли питання саме до діяльності компанії. Що виявили аналітики БЕБ в ході аналізу тендерних пропозицій, читайте за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, який тендер оголосило Головне управління Нацполіції в Києві та скільки коштів планують витратити. 




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися