Адвокатеса вимагала хабар у свого знайомого нібито для слідчого (ФОТО)

Передача частини коштів відбувалася під контролем правоохоронців

Адвокатесі оголосили про підозру - за даними прокуратури вона підбурила чоловіка дати слідчому 30 тисяч доларів США неправомірної вигоди за закриття кримінального провадження. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію пресслужби Київської міської прокуратури.

У ході досудового розслідування справи було встановлено, що працівники патрульної поліції зупинили киянина для перевірки документів. Потім йому повідомили, що він перебуває у розшуку. Правоохоронці доправили чоловіка до Дніпровського управління поліції. По дорозі він зателефонував знайомій, яка надає адвокатські послуги. З райуправління поліції його відпустили - підстав для його затримання не було. 

Однак жінка переконала чоловіка, що вона посприяла його звільненню. Також, за її словами, чоловік може передати слідчому одного з підрозділів поліції в Одеській області хабар, щоб кримінальне провадження проти нього закрили та зняли з розшуку. Йшлося про суму у розмірі 30 тисяч доларів США. У чоловіка не було таких коштів і він звернувся до правоохоронних органів.

“Під час передачі частини коштів у розмірі 12 000 доларів США, що відбувалось під контролем правоохоронців, адвокатесу затримали в порядку ст. 208 КК України. Їй повідомлено про підозру (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 369 КК України) та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі 1,2 мільйона гривень. Жінка внесла заставу”, - повідомили у прокуратурі.

Санкція статті передбачає до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна, або без такої.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на реконструкції центрального офісу ДМС у Києві привласнили понад 88 мільйонів гривень.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися