Стало відомо, хто пошкодив могили військових у Києві (ФОТО) (ОНОВЛЕНО)

Особу жінки, яка вчинила наругу над могилами, встановлюють

У ніч на 20 червня у Києві пошкодили могили захисників України. За фактом наруги над могилами розпочали розслідування. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію пресслужби Київської міської прокуратури.

За даними прокуратури, на могилах загиблих захисників України – Дмитра Коцюбайла с позивним "Да Вінчі", Андрія Пильщикова з позивним "Джус", а також Павла Петриченка акт вандалізму вчинила жінка. 

На могилах зірвані та поламані пам’ятні таблички, розбиті лампадки та понівечено державний прапор України.

“За процесуального керівництва Печерської окружної прокуратури м. Києва розпочато кримінальне провадження за фактом наруги над могилами захисників України (ч. 2 ст. 297 КК України)”, - йдеться у повідомленні прокуратури.

Зараз проводять оперативні слідчі та розшукові дії для встановлення особи жінки.  Санкція статті передбачає до 5 років позбавлення волі.

У прокуратурі повідомили, що затримано 60-річну жінку, яку розшукували за наругу над могилами захисників України. З нею працюють правоохоронці.


Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що про пошкодження могил повідомила керівниця медичної служби механізованого батальйону Вовки Да Вінчі, і кохана загиблого Героя Дмитра Коцюбайла Аліна Михайлова. Вона розмістила відео у соцмережі, на якому видно, що невідомі побили лампадки, помалювали прапори та фотографії, а також познімали таблиці з іменами загиблих воїнів. Переглянути відео стану могил захисників України після вандалізму можна за посиланням.

До того ж у вересні у Києві з могили загиблого в авіатрощі на Житомирщині пілота Андрія Пільщикова "Джуса" вкрали шеврони, які там залишили його побратими. У жовтні шеврони вкрали вдруге. 


Читайте также