Підрядник привласнив понад 600 тисяч гривень під час будівництва тротуарів у селі на Київщині

Отримані кошти підрядник використав у господарській діяльності товариства, яке очолює

В одному із сіл Київщини під час будівництва тротуарів підрядник заволодів сотнями тисяч гривень бюджетних коштів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської обласної прокуратури.

У ході розслідування розтрати коштів встановили, що в одному із сіл Фастівського району під час будівництва тротуару підрядник не дотримався умов договорів.

“Підрядник завищив у відповідних актах та довідках обсяги використаної асфальтобетонної суміші, а також вартість фактично виконаних робіт. Відтак йому безпідставно перераховано понад 640 тисяч гривень бюджетних коштів, чим завдано збитків громаді”, - повідомили у прокуратурі. Слідство встановило, що асфальтобетонна суміш, яку використав підрядник, не відповідає вимогам ДСТУ.

За даними прокурорів, отримані кошти підрядник використав у господарській діяльності товариства, яке очолює.

Підряднику повідомили про підозру. Йому інкримінують заволодіння бюджетними коштами, службове підроблення та легалізацію майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366, ч. 1 ст. 209 КК України). Обвинувальний акт стосовно директора підрядної організації скерували до суду.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що ексначальник комунального підприємства не перевірив актуальні ціни на генератори та переплатив на закупівлі понад 350 тисяч гривень. 

Колишньому начальнику комунального підприємства в Бориспільському районі повідомлено про підозру у службовій недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України).

Детальніше про порушення під час придбання генератора, читайте за посиланням.


Читайте также