У Київській області переплатили сотні тисяч гривень на купівлі генератора

Для яких цілей купили генератор

Ексначальник комунального підприємства не перевірив актуальні ціни на генератори та переплатив на закупівлі понад 350 тисяч гривень. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської обласної прокуратури. 

Колишньому начальнику комунального підприємства в Бориспільському районі повідомлено про підозру у службовій недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України).

Слідство встановило, що компідприємство уклало договір з товариством на придбання джерела резервного енергоживлення. Генератор планували використовувати для забезпечення роботи водно-каналізаційного господарства.

“Не перевіривши обґрунтування вартості генератора, підозрюваний підписав цей договір. На його підставі підряднику перераховано понад 350 тисяч гривень зайвих бюджетних коштів, чим спричинено збитки місцевому бюджету”, - повідомили у прокуратурі.

Нагадаємо, що правоохоронці Київської області повідомили про підозру чотирьом учасникам організованої групи - вони ошукали громадян, продаючи неіснуючі генератори. З листопада 2022 року особи реалізували шахрайську схему через продаж генераторів на спеціально створених вебсайтах в Інтернет-мережі.

Скільки людей ошукали шахраї, читайте за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що за шум від генераторів можливі штрафні санкції. Кияни скаржаться на шкідливий вплив шуму та інших факторів при використанні суб'єктами господарювання генераторів під час відсутності електроенергії. У яких випадках можуть оштрафувати власників генераторів, читайте за посиланням.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися