У ДМС продавали іноземцям посвідки на проживання в Україні (ФОТО)

Посадовця затримали під час отримання 3600 доларів США

Посадовця Державної міграційної служби викрили на отриманні 3600 доларів США - він продавав посвідки на проживання в Україні. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію пресслужби Київської міської прокуратури. 

У ході розслідування справи стало відомо, що іноземці звернулися до посадовця за консультацією. Цікавила процедура оформлення посвідок на тимчасове проживання на території України для громадянина Туреччини та Молдови.

Посадовець вирішив “допомогти” з офіційним проживанням і під час подальших зустрічей повідомив про “вартість” розв'язання питання видачі посвідки - 400 доларів США з людини.

“За аналогічною схемою посадовець отримав 1 600 доларів США щодо розв'язання питання видачі посвідок чотирьом громадянам Туреччини. Також підозрюваний за винагороду допомагав легалізуватись в Україні ще чотирьом громадянам Туреччини, у яких були прострочені візи. Вказані послуги він оцінив у 2 000 доларів США - по 500 доларів США за одну особу. Під час отримання 3600 доларів США його затримали в порядку ст. 208 КК України”, - йдеться у повідомленні прокуратури.

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури начальнику управління з питань тимчасового та постійного проживання іноземців та осіб без громадянства Центрального міжрегіонального управління Державної міграційної служби в м. Києві та Київській області повідомили про підозру за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

Посадовцю обрали запобіжний захід тримання під вартою. Однак йому надали право внести застави у розмірі 600 тисяч гривень. Підозрюваний вже вніс заставу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що депутата в Київській області викрили на хабарі.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися