Радянську символіку знайшли у столичній гімназії (ФОТО)

Яке покарання загрожує правопорушнику за вчинені дії

В одній зі столичних гімназій виявили факт поширення радянської символіки - столичні правоохоронці розслідують кримінальне провадження. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Головного управління Національної поліції у місті Київ.

У поліції пояснили, що на паркані одного з навчальних закладів Дарницького району 23-річний киянин розвісив близько 20 прапорців та іншої символіки радянських часів.

Співробітники поліції Києва виявили правопорушення під час моніторингу соціальних мереж. Поліцейські побачили відеоролик, як підлітки з паркану гімназії у Дарницькому районі збирають радянські прапорці та вимпели. На місце прибула слідчо-оперативна група, працівники ювенальної превенції та кримінальної поліції.

“Правоохоронці встановили свідків та учасників події, і з’ясували, що підлітки збирали радянські прапорці, які раніше залишили невідомі. Під час розшукових заходів працівники відділу кримінальної поліції оперативно встановили підозрюваного, який причетний до розповсюдження забороненої символіки”, - повідомили у столичній поліції. 

Правопорушником виявився 23-річний киянин. Його раніше притягували до кримінальної відповідальності за хуліганство.

Слідчий відділ Дарницького управління поліції вніс відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань про подію за ч. 1 ст. 436-1 Кримінального кодексу України - виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів. Санкція статті передбачає покарання за вчинені дії у вигляді позбавлення волі до п’яти років з конфіскацією майна або без такої.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області організована група займалася збутом канабісу.


Читайте также