Місцева влада на Київщині незаконно передала землю у приватну власність

Земельна ділянка повинна перебувати виключно у комунальній власності

У Київській області місцева влада незаконно передала земельну ділянку у приватну власність. Йдеться про об'єкт на березі річки Пилявка, який зареєстрований за Калитянською селищною радою Броварського району. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської обласної прокуратури. 

За втручання прокуратури, земельну ділянку вартістю понад 35 мільйонів гривень повернули територіальній громаді.

“Броварська окружна прокуратура забезпечила реальне виконання судового рішення про витребування у комунальну власність земельної ділянки вартістю понад 35 мільйонів гривень”, - повідомили у прокуратурі.

Прокурори у суді довели, що земельну ділянку протиправно відвели у приватну власність на підставі рішення органу місцевого самоврядування. Землю отримала громадянка для ведення особистого селянського господарства.  

“Вказане суперечить вимогам законодавства, бо ділянка належить до земель водного фонду, оскільки розташована у 25-метровій прибережній захисній смузі ставу на малій річці Пилявка. Це права притока річки Трубіж. Відтак вона має перебувати виключно у комунальній власності”, - зазначили у прокуратурі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що земельну ділянку у Київській області незаконно передали в оренду підприємцю. Йдеться про землі лісового фонду. Вартість земельної ділянки оцінена у 50 мільйонів гривень. Детальніше про порушення законодавства у питанні користування землею, читайте за посиланням.

Також читайте: Гідротехнічні споруди у Київській області передали у приватну власність.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися