Столичну владу викрили на бездіяльності щодо земельного питання

Владу Києва зобов'язали оформити документи на земельну ділянку

Суд зобов’язав столичну владу оформити землю під дитячим садочком в центрі міста. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію пресслужби Київської міської прокуратури. 

“Київський окружний адміністративний суд задовольнив позов ювенальних прокурорів Шевченківської окружної прокуратури міста Києва, визнав протиправною бездіяльність Київської міської ради та зобов’язав орган місцевого самоврядування вжити заходів щодо оформлення правовстановлюючих документів на земельну ділянку площею 0,50 га, яка знаходиться у користуванні дошкільного навчального закладу по вулиці Братській у місті Києві”, - повідомили у прокуратурі.

Прокурори встановили відсутність документів на земельну ділянку, на якій знаходиться навчальний заклад, що порушує вимоги чинного законодавства. Така ситуація, на переконання прокурорів, “створює ризики для нормального функціонування закладу та навчального процесу й може призвести до негативних наслідків та порушень конституційних прав дітей”.

“Втрутившись у ситуацію, прокурори запобігли можливим зловживанням щодо розпорядження земельною ділянкою освітнього призначення в центрі столиці вартістю майже 17 мільйонів гривень”, - повідомили у пресслужбі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у столиці майже 20 років тому було орендовано земельні ділянки, на яких планували виконати комплексну забудову. Однак за цей час умови договору орендар не виконав, що дало привід Дарницькій окружній прокуратурі звернутися до суду.

Детальніше про ситуацію із землею в столиці читайте за посиланням.


Читайте также