У Києві незаконно користувалися комунальною земельною ділянкою

Землею користувалися без відповідних документів

З товариства, за рішенням суду, стягнуть понад 825 тисяч гривень за використання земельної ділянки територіальної громади міста без правовстановлюючих документів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію пресслужби Київської міської прокуратури.

“Північний апеляційний господарський суд підтримав позицію Київської міської прокуратури щодо стягнення з товариства понад 825 тисяч гривень за використання земельної ділянки територіальної громади міста без правовстановлюючих документів. Мова йде про ділянку площею приблизно 1 га по проспекту Берестейському (раніше Перемоги), 160-А у Святошинському районі міста Києва”, - повідомили у прокуратури.

За даними прокуратури, суд апеляційної інстанції скасував незаконне рішення Господарського суду міста Києва, який відмовив у задоволені позову Святошинської окружної прокуратури міста Києва.

Було встановлено, що суб’єкт господарювання як власник нерухомого майна, яке розташоване на комунальній земельній ділянці, не уклав договір оренди з її власником - Київською міською радою, не здійснив державну реєстрацію такого права та не сплачував кошти за користування землею. 

Фактично, за даними прокуратури, власник майна використовує спірну земельну ділянку для розміщення та обслуговування об'єкта нерухомості без достатньої правової підстави.

Враховуючи аргументи прокурорів, суд апеляційної інстанції визнав порушення вимог земельного законодавства, скасував рішення суду першої інстанції та задовольнив позовні вимоги в повному обсязі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що місцева влада на Київщині незаконно передала землю у приватну власність.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися