На орендованій землі у Київській області займалися незаконною діяльністю (ФОТО)

Правопорушники завдали чималих збитків державі

Поліцейські Київської області повідомили про підозру двом правопорушникам - вони, за даними поліції завдали державі збитків на понад півмільйона гривень. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію відділу комунікації поліції Київської області.

У поліції зазначили, що директор одного з підприємств орендував державні землі в Рокитнянській громаді для рибогосподарських потреб. "Згодом до керівника звернувся знайомий, якому він посприяв у незаконному видобутку корисних копалин на орендованій земельній ділянці”, - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, правопорушники домовились між собою незаконно видобувати пісок на земельній ділянці водного фонду. Надалі пісок планували продати. 

Домовившись про незаконні дії, ініціатор, використавши спецтехніку, незаконно видобув пісок, загальним об’ємом майже 2 000 тонни. Спеціалісти, провівши експертизи, виявили факт завдання збитків державі у розмірі понад 500 тисяч гривень.

Правопорушникам повідомили про підозру за фактом незаконного видобування корисних копалин місцевого значення у великому розмірі, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 240 Кримінального кодексу України).

Директору підприємства, додатково повідомили про підозру за фактом пособництва (ч. 5 ст. 27 Кримінального кодексу України).

Правопорушникам за вчинені дії загрожує покарання від трьох до шести років.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що з товариства, за рішенням суду, стягнуть понад 825 тисяч гривень за використання земельної ділянки територіальної громади міста без правовстановлюючих документів.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися