У столиці незаконно користувалися комунальною земельною ділянкою

Компанія користувалася землею з 2015 року

У столиці товариство після набуття права власності на нерухомість не оформило відповідні документи на земельну ділянку. При цьому користувалося землею без дозволів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію пресслужби Київської міської прокуратури.

У прокуратурі зазначили, що товариство, за позовом, має сплатити до бюджету Києва майже два мільйони гривень за користування комунальною земельною ділянкою.

“Рішенням Господарського суду м. Києва задоволено позов Святошинської окружної прокуратури м. Києва до приватного товариства та стягнуто з нього майже два мільйони гривень за користування земельною ділянкою комунальної власності. Мова йде про ділянку площею понад сім гектарів у Святошинському районі, яку використовували без правовстановлюючих документів”. - йдеться у повідомленні прокуратури.

У прокуратурі встановили, що з листопада 2015 року товариство набуло право власності на майновий комплекс, розташований на земельній ділянці. Водночас після отримання права власності на нерухомість, компанія не оформила відповідні документи на право користування землею. У зв’язку з чим тривалий час товариство використовувало її без правовстановлюючих документів та не сплачувало кошти за користування земельною ділянкою.

У зв'язку з використанням земельної ділянки комунальної власності без відповідних документів територіальна громада м. Києва не отримувала до бюджету значні кошти.

“Суд погодився з позовними вимогами прокурора та повністю задовольнив позовні вимоги. Товариство має сплатити до бюджету столиці майже два мільйони гривень за користування комунальною земельною ділянкою”, - йдеться у повідомленні прокуратури.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві забороняють використовувати шумогенеруюче обладнання.


Читайте также