Приміщення одного з університетів у Києві незаконно передали в оренду

Договір оренди визнали недійсним

Суд задовольнив позов щодо розірвання договору оренди нежитлового приміщення гуртожитку одного з університетів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію пресслужби Київської міської прокуратури.

У  прокуратурі зазначили, що через суд повернули з незаконної оренди приміщення Державного університету інфраструктури та технологій.

“Господарським судом міста Києва задоволено позов Київської міської прокуратури та визнано недійсним договір оренди нежитлового приміщення гуртожитку Державного університету інфраструктури та технологій”, - уточнили у прокуратурі.

Було встановлено, що Регіональне відділення Фонду Держмайна України по місту Києву передало приміщення гуртожитку площею майже 148 кв.м вартістю понад вісім мільйонів гривень в оренду. Рішення ухвалили всупереч вимогам ст. 80 Закону України “Про освіту”. Приміщення віддали в оренду товариству, діяльність якого не пов’язана із наданням послуг щодо забезпечення освітнього процесу.

“Реагуючи на порушення, прокурор звернувся до суду з позовом про визнання недійсним договору оренди та повернення майна. Суд задовольнив позов у повному обсязі”, - зазначили у прокуратурі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві суб’єкт господарювання, який є власником нерухомості на комунальній земельній ділянці площею 6,25 га по вул. Сортувальній та вул. Клеманській у Дарницькому районі столиці не оформив відповідні документи на користування землею. Своїми діями компанія завдала мільйонних збитків бюджету. Детальніше про ситуацію читайте за посиланням.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися