У столиці “зникала” гуманітарна допомога на мільйони гривень (ФОТО)

Частину “зниклої” гуманітарки знайшли в екскерівниці районної організації Червоного Хреста

Працівники Київської міської організації Червоного Хреста повідомили правоохоронні органи про ймовірне привласнення гуманітарної допомоги. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Офісу Генерального прокурора.

“За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру колишній голові Печерської районної організації Київської міської організації Товариства Червоного Хреста України за фактом привласнення гуманітарної допомоги в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України)”, - повідомили в Офісі.

Слідство встановило, що колишня голова Печерської райорганізації Червоного Хреста привласнила гуманітарну допомогу на суму майже 3,6 мільйона гривень, зловживаючи службовим становищем. 

За даними Генерального прокурора, зникли продуктові набори, постільна білизна, ковдри, матраци, інвалідні візки, бинти, гумові рукавички, шприци.

“Також встановлено, що колишній волонтер цієї організації, діючи за попередньою змовою з невстановленими особами, продавав підроблені посвідчення волонтерів Червоного Хреста. Чоловік незаконно використовував символіку організації на власному автомобілі”, - уточнили в Офісі.

За місцем проживання екскерівниці, а також в офісі та автомобілі провели обшуки виявили гуманітарну допомогу на суму понад одного мільйона гривень. Гумдопомогу вилучили та передали для зберігання до Київської міської організації Товариства Червоного Хреста України.

“У колишнього волонтера під час обшуку вилучено документи, які підтверджують незаконну видачу понад 300 підроблених посвідчень працівників-волонтерів Печерської районної організації Червоного Хреста, підроблені посвідчення волонтерів, а також амфетамін. Крім того, колишній волонтер організації незаконно використовував символіку Червоного Хреста на власному автомобілі”, - повідомили в Офісі.

Колишньому волонтеру оголосили про підозру у шахрайстві, підробленні та збуті посвідчень волонтера, незаконному використанні символіки Червоного Хреста та незаконному зберіганні амфетаміну (ч. 2 ст. 190, ч. 3, 4 ст. 358, ст. 445, ч. 1 ст. 309 КК України).

Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області привласнили земельні ділянки.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися