У столиці зростає рівень насильства: подробиці

За місяць показник зріс удвічі

Більш ніж удвічі протягом червня зросла кількість жінок і дітей, які перебували в кімнатах кризового реагування через насильство. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила заступниця голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Марина Хонда, інформує портал "Коментарі".

За її даними, понад 1 400 звернень надійшло на телефон довіри Київського міського Центру гендерної рівності, запобігання та протидії насильству. Експерт зазначила, що протягом червня у кімнатах кризового реагування перебували 27 людей, із них 15 жінок і 12 дітей. “Цей показник зріс більше ніж удвічі. З одного боку це – невтішна тенденція. Водночас це також свідчить, що люди у складних життєвих ситуаціях знаходять допомогу і підтримку в нашій мережі закладів протидії та запобігання насильству”, - зазначила Марина Хонда.

Зросли й інші показники: 

  • на 5% - кількість консультацій мобільними бригадами щодо домашнього насильства,

  • на 5% - показники фізичного насильства,

  • на 4% - показники економічного насильства,

  • на 3% - показники психологічного насильства.

За словами Марини Хонди, протягом травня до Служби “Телефон довіри” надійшло понад 1 400 звернень, зокрема 581 – щодо домашнього насильства. 154 дзвінки надійшли від чоловіків. Мобільні бригади соціально-психологічної допомоги протягом місяця надали 241 консультацію, а у притулку перебували 12 людей (8 жінок і 4 дітей).

Марина Хонда наголосила, якщо ви або хтось із ваших близьких постраждали від насильства чи опинились у загрозливій ситуації, обов’язково звертайтеся до фахівців. “Вам нададуть консультацію та допомогу, а за потреби мобільна бригада перевезе до безпечного місця”, – пояснила вона.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, до чого готуватися киянам.


Читайте также