Прогноз невтішний: чого очікувати киянам

Кияни можуть залишитися не тільки без світла, а й без опалення та води

Проблеми з електропостачанням в Києві та й в Україні в цілому вплинуть на ситуацію з постачанням води та тепла. Особливо це торкнеться українців, які проживають у багатоповерхових будинках. Проблеми окреслив голова ради Української асоціації відновлюваної енергетики Станіслав Ігнатьєв в ефірі одного з українських телеканалів, повідомляє портал "Коментарі".

За його словами, опалення у квартири у зимовий період подавати будуть, однак питання у тому, звідки воно буде генеруватися. “Друге питання, як підіймати на багатоповерхову забудову це опалення. До дев'ятого поверху тиск може видати те, що дають теплостанції, наприклад, київська ТЕЦ-5 може дати тиск”, - зазначив він. 

У будинках, де понад дев'ять поверхів, ситуація, на думку експерта, буде важкою, якщо не забезпечити насосну групу додатковими генераторами.

“Але я також думаю, що це призведе до паніки на ринку генераторів. По-перше, за генераторами черга стоїть на рік вперед. По-друге, паніка може вплинути на ринку паливно-мастильних матеріалів та на автозаправних станціях”, - додав він.

Народний депутат України Олексій Кучеренко, в ефірі українського телеканалу підтвердив слова Станіслава Ігнатьєва і додав, що проблема може виникнути не тільки з опаленням. “Так, насосами подається опалення. Насоси заживлюються електроенергією. Якщо будуть перебої з електроенергією, зрозуміло, що насоси не будуть подавати, як воду, так і тепло. Єдине, що заспокоює - каналізація працює самотоком”, - зазначив нардеп.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що киянам радять готуватися вже зараз.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися