На відновленні будинків у Бучі переплатили понад мільйон гривень: причини

Обвинувальні акти відносно підозрюваних у порушенні скеровані до суду

У Бучі на Київщині виявили переплату майже 1,2 мільйона гривень під час відновлення житлових будинків. Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт відносно підрядника та інженера з технагляду. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської обласної прокуратури. 

“За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальні акти стосовно підрядника за фактами заволодіння чужим майном та службового підроблення (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України), а також інженера з технагляду за обвинуваченням у службовій недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України)”, - повідомили у прокуратурі.

У ході проведення розслідування з'ясували, що підрядник, який виконував роботи з відновлення, склав і видав офіційні документи із завищеними показниками вартості фактично виконаних робіт, використаних матеріалів та витрат.

При цьому інший обвинувачений, за даними прокуратури -  інженер з технагляду, належним чином не забезпечив технічний нагляд на об’єкті відповідно до вимог затвердженої проєктної документації. Він також погодив акт приймання виконаних робіт.

На цій підставі, підкреслили у прокуратурі, товариству зайво перераховано майже 1,2 мільйона гривень бюджетних коштів, чим спричинено збитки місцевому бюджету.

Відповідно до статей, які вказані в обвинуваченому акті, передбачається наступне покарання: 

  • ч. 5 ст. 191 КК України - позбавлення волі на строк від семи до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна, 

  • ч. 2 ст. 366 КК України - позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

  • ч. 2 ст. 367 КК України - позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що комунальне підприємство в Бучі через суд зобов'язали привести у належний стан укриття у будинках


Читайте также