Компідприємство на Київщині зобов'язали через суд привести у належний стан 10 укриттів

В укриттях можна розмістити понад три тисячі людей

Через суд прокуратура зобов'язала комунальне підприємство привести у належний стан десять протирадіаційних укриттів у Бучі. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської обласної прокуратури.

Протирадіаційні укриття мають привести у належний технічний стан і готовність до використання за призначенням.

За даними прокуратури, спеціальні споруди загальною площею понад 3 тисячі квадратних метрів, знаходяться у підвальних приміщеннях багатоквартирних житлових будинків у місті Буча. “У випадку виникнення небезпечних факторів, зокрема й повітряних тривог, в них можна розмістити понад три тисячі людей”, - повідомили у прокуратурі.

Балансоутримувачем цих споруд виступає комунальне підприємство. Однак підприємство самостійно не привело ці споруди у стан, придатний для користування.

“Нині ці приміщення захаращені, не облаштовані надійними системами вентиляції та протипожежного захисту, подекуди відсутні санвузли й аварійні виходи. Також вони не укомплектовані необхідним майном, без систем зв’язку та оповіщення і не обладнані засобами для доступу маломобільних груп населення”, - йдеться у повідомленні.

Суд задовольнив позов прокуратури.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що управління освіти Голосіївської районної в місті Києві державної адміністрації оголосило тендер на будівництво споруди подвійного призначення із захисними властивостями протирадіаційного укриття.

Скільки коштуватиме будівництво спеціального об'єкта та які роботи там проведуть, читайте за посиланням.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися