Київська митниця виявила товар російського походження (ФОТО)

Товар намагалися ввезти в обхід санкцій

Працівники ДБР спільно із Київською митницею виявили факти завезення в Україну товару, який належав компанії з російськими власниками. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Державного бюро розслідування.

Було попереджено ввезення 10 тонн товару. “Різноманітні інструменти на понад чотири мільйони гривень для обходу санкцій намагались поставити через треті країни, використовуючи фірми-прокладки”, - повідомили в бюро.

Товар вилучили та, за ініціативи ДБР, передали до однієї з бригад спецпризначення Нацгвардії для відновлення її ремонтної та логістичної бази, яка була втрачена підрозділом під час боїв за місто Маріуполь у 2022 році.

Товари вилучено у межах кримінального провадження за фактом пособництва країні-агресору (ч. 2 ст. 110-2 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років.

Нагадаємо, що у торгових точках на Київщині за готівку продавали незаконно ввезені електронні сигарети, рідини та тютюн для кальяну російського походження. Також незаконний товар продавали через інтернет-магазини з доставкою до поштових відділень. Детальніше про справу читайте за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області місцевий мешканець налагодив незаконний продаж тютюнових виробів. Правопорушник продавав товар великими партіями довіреним клієнтам. В ході проведення обшуків з незаконного обігу вилучено майже 200 кілограмів тютюну. Яке покарання за налагодження незаконної схеми загрожує правопорушнику, читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися