Російський агент допомагав готувати ракетні удари по об'єктах на Київщині (ФОТО)

Яке покарання загрожує зловмиснику за передачу важливої інформації

Служба безпеки України затримала ворожого агента, який передавав російській стороні інформацію про розміщення об'єктів у Київській та Чернігівській областях. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію СБУ.

Російський агент збирав інформацію про розміщення військових аеродромів, підрозділів ППО, а також нафтопереробних заводів, паливних складів та ключових енергогенеруючих підприємств.

“Щоб отримати координати об’єктів, фігурант об’їжджав місцевість і приховано фіксував потрібні йому локації на камеру свого телефону. Отримані відомості він передавав кадровому співробітнику управління фсб по москві та московській області”, - розповіли в СБУ.

Спеціалісти задокументували кожен крок агента. Затримали зловмисника, коли він проводив дорозвідку поблизу локації українських військ на Київщині.

В СБУ розповіли, що ворог звернув увагу на антиукраїнські коментарі фігуранта, які він публікував на прокремлівських Телеграм-каналах.

“На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану)”, - повідомили в СБУ.

Зараз зловмисника утримують під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Нагадаємо, що у понеділок, 8 липня, російські війська завдали масованого удару по Києву. Під обстріл потрапили медичні установи, житлові будівлі та соціальні об'єкти. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві після обстрілу продовжує працювати дитяча лікарня “Охматдит”.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися