Російського агента можуть засудити до довічного ув'язнення: що він скоїв

Яку винагороду отримував російський агент за свою “роботу”

Чоловік за винагороду передавав представнику фсб рф інформацію про розміщення об'єктів критичної інфраструктури та військових частин у Київській та Полтавській області. За вчинені дії чоловік постане перед судом. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської обласної прокуратури. 

“Прокурори Київської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно чоловіка за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України)”, - уточнили у прокуратурі.

У ході проведеного розслідування було встановлено, що обвинувачений виконував завдання представника фсб рф. Чоловік за винагороду збирав і систематично передавав ворожій стороні через месенджер розвіддані про розташування об’єктів критичної інфраструктури та дислокації військових частин Збройних Сил України на території Київської та Полтавської областей.

“За кожне виконане завдання агент отримував від представника держави-агресора грошову винагороду. Сума залежала від терміновості та якості виконаної ним “роботи”, - пояснили у прокуратурі. 

Правоохоронці затримали правопорушника у травні, коли він виконував чергове завдання куратора. Зараз обвинувачений знаходиться під вартою. 

Відповідно до статті Кримінального кодексу України, за якою обвинувальний акт скеровано до суду, зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічним позбавленням волі, з конфіскацією майна.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Служба безпеки України затримала ворожого агента, який передавав російській стороні інформацію про розміщення об'єктів у Київській та Чернігівській областях. Які об'єкти шукав чоловік, читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися