Стало відомо, які порушення виявили київські митники у 2024 році

Які порушення митники виявляють найчастіше

У першому півріччі 2024 року на Київській митниці загалом виявили 571 порушення митних правил, а загальна вартість безпосередніх предметів правопорушень склала 288,9 мільйона гривень. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської митниці.

Із загальної кількості заведених справ:

  • 218 справ - пересилання громадянами заборонених товарів у міжнародних поштових та експрес-відправленнях (на суму 1,4 мільйона гривень);

  • 127 справ - стосовно підприємців через їх спроби ухилитися від сплати митних платежів у повному обсязі,

  • 84 справи - за фактами недекларування товарів громадянами,

  • 50 справ - за фактами недекларування товарів та транспортних засобів комерційного призначення (25,2 мільйона гривень),

  • 44 справи - намагання субʼєктів зовнішньоекономічної діяльності перемістити товари через митний кордон України з приховуванням від митного контролю (на суму 259,8 мільйона гривень).

Також за вказаний час працівники митниці вилучили предмети у випадках порушень митних правил на 57 мільйонів гривень за 291 адмінсправою, серед яких:

  • промислові товари на суму 48,8 мільйона гривень,

  • продовольчі товари – 1,1 мільйона гривень,

  • транспортні засоби на суму 2,7 мільйона гривень.

“За результатом розгляду справ про порушення митних правил загальна сума від конфіскації або стягнення вартості предметів правопорушень, штрафів за рішенням суду та штрафів накладених митницею і відповідно до умов мирових угод за січень-червень 2024 року склала понад 329,4 млн грн. З них більша частина – це вартість конфіскованих судом предметів та накладених судом штрафів”, - уточнили в Київській митниці. 

Зазначимо, що зоні діяльності Київської митниці визначена в межах Києва та Київської області.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Київська митниця виявила товар російського походження.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися