Начальник у військовій частині та підприємець “наживалися” на закупівлях для військових

Яке покарання загрожує зловмисникам

Детективи БЕБ завершили досудове розслідування щодо закупівлі паливних брикетів неналежної якості. У вчиненні правопорушення підозрюють начальника підрозділу військової частини на Київщині та приватного підприємця.  Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію БЕБ.

У бюро зазначили, що під час закупівлі паливних брикетів на потреби військових підозрювані привласнили кошти на понад півмільйона гривень. Обвинувальний акт у справі було направлено до суду.

У ході розслідування встановили, що між військовою частиною та підприємцем було укладено договір щодо постачання паливних брикетів. “Однак під виглядом продукції з твердих порід дерев ділок поставив брикети із м’якої породи деревини, які не відповідають технічним умовам договору. Такими діями спричинено збитки державі у майже 550 тисяч гривень”, - пояснили в БЕБ.

Начальник підрозділу військової частини обвинувачується у зловживанні владою (ч. 2 ст. 364 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6 років.

Підприємець обвинувачується у привласненні майна та службовому підробленні (ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України). Йому загрожує позбавлення волі на термін до 8 років

“Вживаються заходи для відшкодування завданих державі збитків”, - повідомили в БЕБ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що виявили ворожого агента, який передавав інформацію про розміщення об'єктів критичної інфраструктури у Київській та Полтавській областях. Яке покарання загрожує чоловіку за співпрацю з ворогом, читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися