На реставрації музею у Києві викрили розтрату майже мільйона гривень: справу передали до суду

Обвинувальний акт у справі скеровано до суду для розгляду по суті

Після реставрації музею "Київська фортеця" виявили розтрату майже одного мільйона гривень. У розтраті підозрюють директорку музею.  Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію пресслужби Київської міської прокуратури.

“Прокурорами Подільської окружної прокуратури міста Києва скеровано до суду обвинувальний акт відносно директорки Національного історико-архітектурного музею “Київська фортеця” у розтраті бюджетних коштів, в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України)”, - йдеться у повідомленні прокуратури. 

У ході проведення досудового розслідування з'ясували, що директорка музею у період 2020-2021 років уклала договори з приватною підрядною компанією. Йшлося про  реставрацію Башти № 4 Київської фортеці, ця споруда являється пам’яткою містобудування та архітектури національного значення.

Реставрація серед іншого передбачала заміну покрівельного матеріалу вказаної башти із загальною вартістю листів покриття в сумі 1,4 мільйона гривень.

“Надалі з метою розтрати коштів місцевого бюджету, обвинувачувана зловживаючи своїм службовим становищем перерахувала вказану суму на користь підрядної організації, достовірно знаючи, що вартість вказаних листів є завищеною”, - пояснили у прокуратурі.

У ході слідства була проведена хімічна, будівельно-технічна, товарознавча та економічна експертизи. За результатами дослідження виявили завищення вартості вказаних листів покриття в розмірі майже 900 тисяч гривень. 

Обвинувальний акт у справі скеровано до суду для розгляду по суті.

Кримінальне провадження відносно директора підрядної організації (ч. 5 ст. 191 КК України) – завершено, здійснюється ознайомлення стороною захисту з матеріалами кримінального провадження.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що виявили розтрату при закупівлі для військових




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися