“Вигідний шлюб” за п'ять тисяч доларів: поліція Київщини викрила схему ухилення від мобілізації

Яке покарання загрожує правопорушниці

Поліцейські Київщини повідомили про підозру жінці, яка за п'ять тисяч доларів пропонувала фіктивний шлюб та сприяння незаконному перетину державного кордону. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Головного управління Національної поліції в Київській області.

У поліції пояснили, що 28-річна жителька Миколаївської області розробила схему ухилення військовозобов'язаних від мобілізації. Вона пропонувала чоловікам укласти фіктивний шлюб із жінками з інвалідністю. Свої послуги порушниця пропонувала через Telegram канал за грошову винагороду.

“Викрили злочинну діяльність працівники управління міграційної поліції Київщини спільно зі слідчими Бориспільського управління”, - зазначили у поліції.

Зловмисницю затримали після реєстрації шлюбу під час отримання незаконної грошової винагороди у розмірі п'яти тисяч доларів.  Правоохоронці затримали жінку у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. 

Жінку помістили до ізолятора тимчасового тримання, а речові докази вилучили.

Зловмисниці повідомили про підозру за фактом сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон України, шляхом надання відповідних для цього вказівок та порад, а також усунення перешкод, вчиненому з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України).

За вчинені дії жінці загрожує до дев'яти років позбавлення волі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві спостерігаються великі черги до ЦНАПів - чоловіки намагаються оновити дані до визначеного терміну. Чи може бути продовжено термін, читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися