Великі черги у ЦНАПи та штрафи: чи продовжать термін оновлення даних після 16 липня

Народні депутати розуміють, що українці не зможуть платити штрафи за не оновлення даних військовозобов'язаних

Термін на оновлення даних, визначений законом про мобілізацію, закінчується, однак у столиці ще багато охочих оновити дані. У місцевих пабліках публікують фото довгих черг до столичних ЦНАПів, де військовозобов'язані можуть надати актуальну інформацію про себе, повідомляє портал "Коментарі".

Ажіотаж спостерігається у Святошинському та Деснянському ЦНАПах. Повідомляють, що чоловіки починають приходити з моменту закінчення комендантської години, о 5 ранку, щоб встигнути оновити дані.

picture

Термін, визначений на оновлення даних, закінчується 16 липня. Однак у Верховній Раді припускають, що його можуть продовжити. Таку думку висловив народний депутат Сергій Євтушок в ефірі одного з телеканалів. Він припустив, що термін можуть продовжити, адже інший варіант - стягнення штрафів - 17 000 гривень, 25000 гривень. “Це немаленький штраф для людей. Я зможу спрогнозувати, що вони виплачуватися не будуть, тому що населення не готове зараз заходити в кредити, аби сплатити ті штрафи”, - зазначив нардеп. 

Він припустив, що ймовірні якісь додаткові рішення уряду, щоб продовжити цей дедлайн і дати можливість всім оновити дані. “Я думаю, це буде зроблено постановою уряду, якимось там іншим документом. Тому що навіть якщо сьогодні ми день в день отримаємо голосування парламенту, то потрібно ще два дні на оскарження, на різні речі. По процедурі не можна підписувати, тому що може бути постанова оскарження, можуть бути процедурні порушення. Потім Верховна Рада і голова держави мають його підписати”, - пояснив процедурні механізми народний депутат. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що ТЦК склали майже 12 тисяч штрафів.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися