Арештують кошти та майно: ТЦК склали майже 12 тисяч штрафів

Понад чотири тисячі штрафів уже стягнуто

Від початку 2024 року ТЦК передали до виконавчої служби 11 798 штрафів за порушення військового обліку. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію, розміщену на платформі Опендатабот.

Повідомляється, що за шість місяців 2024 року до виконавчої служби вже надійшло більше штрафів від центрів комплектування, аніж за весь минулий рік. За даними дослідження, у 2023 році з українців примусово стягували 10 337 подібних штрафів.

Третина цих штрафів вже закрита — 4236 стягнень. Водночас 7562 штрафів все ще стягується з боржників.

“Варто розуміти, що йдеться не про всі штрафи, винесені ТЦК за порушення правил військового обліку, а лише ті, які було передано на примусове стягнення до виконавчої служби. Відповідно, порушників було внесено до Єдиного реєстру боржників. Через відкриття подібного виконавчого провадження може бути накладено арешт на кошти та майно боржника, за допомогою яких надалі погасять борг”, - пояснюється на платформі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у столичному та обласному ТЦК розповіли, хто може видавати повістки. Так, уповноважені видавати повістки можуть діяти тільки в межах адміністративної території, на яку поширюються їхні повноваження, а в деяких випадках — на всій території України. Дізнатися детальніше, хто та яким чином може вручати повістки, читайте за посиланням.

Нагадаємо, що Київський ТЦК та СП оголосив тендер на ремонт приміщень – як столичного ТЦК, так і районних у місті. Крім цього, центр комплектування замовив прожектори для освітлення. Скільки коштуватимуть послуги, читайте тут.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися