У ЦПД прокоментували заяви росіян про підрив дамб у Києві та Каневі

Росія намагається залякати українців

Росія знову почала нагнітати ситуацію навколо Київської ГЕС. Про таку загрозу росіяни періодично говорять від початку повномасштабного вторгнення. У Центрі протидії дезінформації РНБО України розповіли, чому росія лякає підривом дамб у Києві та Каневі, повідомляє портал "Коментарі".

За даними ЦПД, рф продовжує спроби дестабілізувати ситуацію в Україні в рамках дезінформаційної операції “Мир”, намагаючись залякати українців загрозою нових терактів. 

У центрі нагадали, що офіційна представниця мзс рф марія захарова заявила, ніби Україна готує знищення дамб Київської ГЕС та Канівського водосховища, щоб звинуватити рф. 

“Цими заявами кремль намагається викликати паніку серед українців. Паралельно в українське суспільство вкидаються наративи про необхідність “миру будь-якою ціною”, тобто де-факто капітуляції. Ворог розраховує, що українці під впливом страху будуть вимагати піти на поступки росії”, - йдеться у повідомленні ЦПД. 

При цьому у центрі наголосили, що попри те, що заява захарової має вигляд спроби забезпечити росії алібі перед терактом, у рф немає засобів та можливостей для знищення дамб біля Києва та Канева. “Знищити ці об’єкти ракетними ударами неможливо, а варіант підриву через диверсію виключений, оскільки дамби перебувають під посиленою охороною”, - пояснили у ЦПД.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області запровадили багаторівневий контроль за будівництвом фортифікацій. У КОВА провели засідання робочої групи “Прозорість та підзвітність”, на якому обговорили чутливі питання облаштування фортифікацій в регіоні.

Детальніше про ситуацію з фортифікаціями у Київській області, читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися