У Київській області незаконно передали у приватну власність земельну ділянку

Отримавши землю у приватну власність, особи передали її в оренду фермерському господарству

Фермеру в Київській області незаконно передали землі колишнього навчального закладу. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської обласної прокуратури. 

“Ювенальні прокурори Київської обласної та Броварської окружної прокуратури забезпечили реальне виконання судових рішень, постановлених за позовами прокуратури. Нині скасовані договори оренди землі та рішення про державну реєстрацію права оренди. Також фермерське господарство звільнило земельну ділянку колишнього навчального закладу”, - йдеться у повідомленні обласної прокуратури.

Прокурори раніше у суді довели, що після ліквідації навчального закладу земельну ділянку передали у спільну власність територіальній громаді на баланс відділу освіти Згурівської райдержадміністрації. Площа земель становила 29 га.

Потім ГУ Держгеокадастру у Київській області, за даними прокуратури, незаконно розпорядилося майном навчального закладу та передало частину земельної ділянки громадянам у приватну власність. Призначення землі встановили - для ведення особистого сільського господарства. Отримавши землю у приватну власність, особи передали  її в оренду фермерському господарству.

У прокуратурі уточнили, що право власності на землі загальною площею 8 га вартістю понад 30 мільйонів гривень зареєстровано за Згурівською селищною радою Броварського району.

При цьому у прокуратурі зазначили, що триває робота з повернення інших земельних ділянок навчального закладу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, скільки землі продали в Київській області.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися