Черговий скандал з ремонтом доріг на Київщині: під підозрою директор КК “Київавтодор”

Яке покарання загрожує директору комунальної корпорації

При ремонті дороги в Київській області виявили розтрату коштів на суму понад 14 мільйонів гривень. У порушенні підозрюють директора КК “Київавтодор”. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію пресслужба Київської міської прокуратури.

Йдеться про ремонт дороги на ділянці Фастів – Митниця – Обухів – Ржищів, угоду на виконання якого уклали ще у 2019 році. 

“За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру у службовій недбалості колишньому заступнику керівника Служби автомобільних доріг у Київській області – чинному генеральному директору КК “Київавтодор” (ч. 2 ст. 367 КК України)”, - повідомили у прокуратурі.

За даними слідства, Служба автомобільних доріг у Київській області та приватне товариство у 2019 році уклали договір на проведення поточного середнього ремонту автомобільної дороги Р – 19 Фастів – Митниця – Обухів - Ржищів.

Підозрюваний, обіймаючи посаду заступника начальника з розвитку доріг Служби автомобільних доріг в Київській області підписав акти приймання виконаних будівельних робіт. При цьому не перевірив достовірність даних, вказаних у документах.

“Згідно з висновками експертів, вартість будівельних робіт, які не могли бути прийняті, оскільки потребують перероблення, складає 42 мільйонів гривень, з яких саме підозрюваний прийняв роботи на суму понад 14 мільйонів гривень”, - пояснили у прокуратурі.

Зараз триває слідство у справі.

Якщо вина підозрюваного буде доведена, то за вказаною статтею, йому загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на строк до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві анонсували масштабні ремонтні роботи



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися