Директор будівельної компанії заробив мільйони гривень на неякісній солі від ожеледиці

Сіль, яку поставляв підозрюваний, не відповідала державним стандартам

Директор будівельної компанії столиці постачав сіль від ожеледиці неналежної якості, що дозволило йому заробити понад п'ять мільйонів гривень.Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію відділу комунікації поліції Києва.

У поліції розповіли, що протягом грудня 2022 року директор підписав видаткові накладні на продаж близько 1300 тонн кам’яної солі. При цьому у солі фактично не було необхідного протиожеледного компонента. Товар не відповідав державним стандартам.

“Зокрема, хімічний склад солі показав відсутність необхідного протиожеледного реагенту. Проведена судова товарознавча експертиза встановила, що різниця вартості товару із її фактичною ринковою вартістю становить понад 5,5 мільйонів гривень”, - уточнили в поліції.

Кам'яну сіль неналежної якості отримувало комунальне підприємство “Шляхово-експлуатаційного управління по ремонту та утриманню автомобільних шляхів Подільського району”.

Слідчі повідомили 41-річному зловмиснику про підозру за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України – заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем. 

Санкція статті передбачає покарання - до дванадцяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що при ремонті дороги в Київській області виявили розтрату коштів на суму понад 14 мільйонів гривень. Кого підозрюють у розтраті коштів, читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися