Киянин вивозив чоловіків за кордон: яку схему використовував

Яке покарання загрожує киянину

Киянин незаконно переправляв чоловіків мобілізаційного віку за кордон - йому оголосили про підозру. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію пресслужби Київської міської прокуратури.

“За процесуального керівництва Голосіївської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру чоловіку за фактом сприяння незаконному переправленню особи через державний кордон України вчиненого за попередньою змовою групою осіб з корисливих мотивів (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 332 КК України)”, - повідомили у прокуратурі.

У ході розслідування було встановлено, що 51-річний киянин допоміг військовозобов’язаному чоловіку отримати право виїзду за кордон шляхом внесення його даних до системи “Шлях” як волонтера. Це надавало йому право безперешкодно виїхати за межі України.

“У ході контролю за вчиненням злочину зловмисника затримали під час зустрічі з “клієнтом” та отримання від нього 3 000 доларів США.

У ході слідчих дій встановлюються інші особи, які можуть бути причетними до вчинення цього злочину.

За правопорушення киянину загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 9 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що мешканцю Київської області повідомили про підозру - він вимагав протиправну вигоду у розмірі 70 тисяч доларів США за працевлаштування. Йшлося про керівну посаду в ДП “Укрспирт”. Дізнатися про подробиці правопорушення та яке покарання загрожує мешканцю Київської області, можна за посиланням.


Читайте также