Продукт російського походження намагалися ввезти в Україну

Зловмисники намагалися забрати “борг” за порушення законодавства

У Києві судитимуть обвинувачених у вимаганні 60 тисяч доларів США неіснуючого боргу з громадянина Таджикистану. Причиною виникнення конфлікту стало намагання ввезти в Україну товар російського походження під виглядом турецького. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію пресслужби Київської міської прокуратури.

До суду скерували обвинувальний акт відносно двох чоловіків -  громадянина РФ та України. Їх звинувачують у вимаганні неіснуючого боргу з іноземця, з погрозами насильства щодо нього та його близьких, за попередньою змовою групою осіб, вчиненого в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 189  КК України).

“Слідством встановлено, що потерпілий займався в Україні торгівлею сухофруктами, а підприємець з Полтавщини – виходець з Таджикистану, попросив познайомити його з потрібними людьми, які допоможуть ввести в Україну кедровий горіх з Росії, видаючи товар за турецький. Втім, знайомства не допомогли і горіх підприємця затримали на митниці”, - повідомили у прокуратурі

За даними прокуратури, обвинувачений почав вимагати від потерпілого компенсацію частини збитків – 60 тисяч доларів США. Його спільник - громадянин РФ, разом із групою невстановлених осіб, погрожував фізичною розправою чоловіку та членам його родини у разі якщо той відмовиться заплатити вказану суму.

Згодом “боржнику” дозволили сплачувати щомісяця по 10 тисяч доларів США протягом пів року. Під час передачі першої частини боргу затримали одного з вимагачів. 

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від семи до 12 років.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що киянин допомагав чоловікам перетинати кордон. Детальніше про схему читайте тут


Читайте также