Держслужбовець у Києві нарахував собі під час війни премії на сотні тисяч гривень

Посадовця призначили на посаду в лютому 2023 року

Керівник центру соцобслуговування у Святошинському районі Києва через місяць після призначення на посаду сам собі нарахував премії на 145 тисяч гривень. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію пресслужби Київської міської прокуратури.

“Святошинська окружна прокуратура міста Києва скерувала до суду обвинувальний акт відносно директора Територіального центру соціального обслуговування Святошинського району міста Києва у зловживанні службовим становищем, що завдало істотної шкоди (ч. 1 ст. 364 КК України)”, - повідомили у прокуратурі.

Слідство встановило, що 35-річний державний службовець за результатами конкурсного відбору в лютому 2023 року був призначений на посаду директора Територіального центру соціального обслуговування Святошинського району м. Києва.

Вже через місяць після призначення він без відповідного погодження зі Святошинською РДА самостійно почав нараховувати собі премії. “Преміював” себе за виконання особливо важливих завдань та за особисту ініціативу у покращенні діяльності підрозділів центру. Таким чином за декілька місяців він отримав премій на загальну суму 145 тисяч гривень.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, як у Києві продають земельні ділянки комунальної власності. Одну ділянку, продану у 2017 році, суд повернув у власність громади.


Читайте также