Будівництво одного ЖК у Києві можуть зупинити: причини

Який житловий комплекс у столиці зводять з порушеннями

Прокуратура у Києві звернулася до суду з вимогою припинити право власності на земельні ділянки, на яких будують багатоповерхові будинки, всупереч цільовому призначенню землі. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської прокуратури.

Факт використання земельних ділянок не за цільовим призначенням виявила Дарницька окружна прокуратура. Йдеться про будівництво житлового комплексу по вулиці Грузинській у Дарницькому районі столиці. На вулиці Грузинській будують ЖК Парк Слави. 

 “Установлено, що на земельних ділянках загальною площею 0,32 га з цільовим призначенням для будівництва житлових будинків, які знаходяться на території житлової та садибної забудови, зводять багатоквартирний будинок”, - пояснили у прокуратурі.

У прокуратурі зазначили, що згідно з чинним законодавством, розміщення багатоквартирних (секційних) будинків не допускається у кварталах садибної забудови. “Також слід зазначити, що максимально допустимий відсоток забудови ділянки при розміщенні житлового будинку становить 50%, натомість на вказаних земельних ділянках відсоток забудови перевищує цей показник”, - уточнили у прокуратурі.

Окружна прокуратура відреагувала на виявлене порушення та подала позовну заяву до Дарницького районного суду міста Києва. Прокуратура вимагає припинити права власності на земельні ділянки та повернути їх у власність територіальної громади міста Києва.

Суд відкрив провадження у справі за позовом прокуратури.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, як у Києві продають земельні ділянки комунальної власності.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися