Патрульні джипи у Київській області використовували у приватних цілях

Один автомобіль вартістю майже мільйон гривень взагалі зник

Державним коштом для Держспецпідприємства “Північна Пуща” у 2021 році закупили п'ять лісопатрульних автомобілів високої прохідності з пожежним обладнанням. Вартість техніки становила понад дев'ять мільйонів гривень. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Державної аудиторської служби України.

Виявилося, що керівництво ДСП, замість того, щоб забезпечувати охорону природно-заповідного та лісового фонду у 30-кілометровій зоні відчуження ЧАЕС,  користувалося спецавтомобілями у власних потребах для подорожей Україною.

Порушення при використанні автомобілів виявили аудитори Північного офісу Держаудитслужби під час ревізії фінансової діяльності підприємства.

Встановлено, що новий спецтранспорт одразу ж передали керівництву “Північної Пущі”. При цьому договорів про матеріальну відповідальність за збереження службових автомобілів не укладали.

“Як наслідок, один автомобіль вартістю майже один мільйон гривень взагалі зник, інші лісопатрульні машини використовували всупереч цільовому призначенню. Зокрема, через відсутність розпорядчих документів щодо службових поїздок, спецавтомобілі з пожежним обладнанням тривалий час експлуатували за межами території, належної до патрулювання у 30-кілометровій зоні відчуження ЧАЕС. Дані подорожних листів на використання авто не відповідають показникам спідометрів”, - повідомили у Держаудитслужбі.

Матеріали контрольних заходів передали правоохоронним органам для відшкодування завданих збитків і притягнення винних до відповідальності.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що оголосили проведення чергового аукціону на придбання автомобілів для поліції




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися