На Київщині нелегально виготовляли затребуваний товар: продавали у Києві та області (ФОТО)

Вартість вилученого майна під час обшуків оцінили орієнтовно у 4,5 мільйони гривень

На Київщині детективи Бюро економічної безпеки припинили роботу восьми нелегальних АЗС. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію БЕБ.

“Детективи Бюро економічної безпеки України припинили незаконну діяльність з виготовлення бензину та дизелю на території Київської області”, - повідомили в бюро. 

Детективи у ході досудового розслідування з'ясували, що група осіб протягом 2023-2024 років організувала незаконне виготовлення підакцизних товарів з нафтопродуктів невідомого походження. Контрафактний бензин та дизель продавали через мережу автозаправних станцій на території столиці та Київської області.

У БЕБ підкреслили, що станції працювали без будь-яких дозвільних документів та необхідних ліцензій.

“За результатами проведених обшуків співробітники БЕБ виявили та вилучили ⁠10 наземних резервуарів з паливно-роздавальними колонками, ⁠понад дві тисячі літрів бензину марки А-95, майже 500 літрів дизпалива, мобільні телефони з листуванням та чорнові записи щодо незаконного зберігання та продажу пального, понад 150 тисяч гривень готівкою”, - повідомили результати розслідування у БЕБ.

Вартість вилученого оцінили орієнтовно у 4,5 мільйони гривень.

Співробітники бюро відібрали зразки виявленого пального та направили на експертизу, щоб встановити його відповідність вимогам ДСТУ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Україну намагалися ввезти продукт російського походження в обхід санкцій. Спроба не мела успіху, однак посередник намагався отримати від замовника обумовлені кошти. Детальніше про схему читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися