Трагедія на атракціоні: хто понесе відповідальність за ситуацію в столиці (ФОТО)

У Києві розслідують трагічний випадок, який стався під час роботи потенційно небезпечного атракціону

У столиці напередодні через несправність атракціону загинув чоловік. Поліція Києва проводить невідкладні слідчі дії для визначення осіб, винних у трагедії. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію поліції Києва. 

“Наразі слідчі проводять обшуки у відповідних службах КМДА, які погодили розташування атракціону, органах державного контролю, що видавали дозволи та мали здійснювати належний контроль за його діяльністю, та безпосередньо у фірмах власника атракціону”, - повідомили у поліції. 

Правоохоронці в рамках розпочатих кримінальних проваджень, уже допитали директора атракціону та персонал. Також поліцейські вилучили службову документацію. Її будуть вивчати в межах призначеної експертизи  дослідження причин та наслідків порушення вимог безпеки життєдіяльності та охорони праці.

Досудове розслідування проводиться за двома статтями Кримінального кодексу України: 

  • ч. 2 ст. 272 – Порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель людини,

  • ч. 3 ст. 367 – Службова недбалість.

“Відповідно до санкції статей, винним загрожує до восьми років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років”, - повідомили у поліції.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що атракціон, на якому сталася трагедія, викликав занепокоєння ще у 2021 році. Тоді прокурори намагалися зупинити роботу атракціону, звернувшись до суду. Що вирішили під час судових засідань, читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися