В одному з інститутів НААН України вимагали понад 20 тисяч доларів за землю

У поліції розповіли подробиці протиправних дій

У Київській області продовжують викривати та притягувати до відповідальності посадових осіб за вимагання та отримання неправомірної вигоди. І розміри хабарів значні. Так, в одному з інститутів Національної академії аграрних наук України вимагали від голови фермерського господарства хабар у розмірі 21,2 тисячі доларів США. Йшлося про користування землею. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської обласної прокуратури. 

“За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно заступника директора одного з інститутів НААН України за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди, а також двох осіб за обвинуваченням у пособництві в її одержанні (ч. 4 ст. 368, ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 368 КК України)”, - розповіли у прокуратурі.

За даними прокуратури, посадовиця вимагала та отримала неправомірну вигоду за здійснення розрахунків по минулорічному договору з оброблення 453 га належної інституту землі та за можливість укласти договір її оренди на поточний рік.

Заступник директора інституту залучила для отримання неправомірної вигоди двох знайомих.

У поліції Київської області уточнили подробиці протиправних дій. 

Правоохоронці встановили, що академія та фермерське господарство уклали договір на проведення сільськогосподарських робіт з оброблення земельних ділянок. Замовник своєю чергою зобов'язувався прийняти та профінансувати надану послугу. В результаті підрядник виконав відповідні роботи на суму майже 2 000 000 гривень.

“Натомість у заступниці директора одного з інститутів академії виник злочинний намір у створенні штучних перепон для забезпечення виконання грошових зобов’язань по чинному договору перед підрядником та для гарантування підписання нового договору на поточний рік”, - пояснили в поліції.

Порушникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 12 років з конфіскацією майна.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві продали землю комунальної власності.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися