Стало відомо, хто понесе відповідальність за підтоплення тунелю у столичному метро (ФОТО)

Що спричинило аварію у тунелі столичного метрополітену

Посадовцям київського метрополітену повідомлено підозри у службовій недбалості, через яку сталася аварія між станціями метро “Деміївська” та “Либідська”. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію поліції Києва.

У поліції повідомили, що на деяких ділянках синьої гілки столичної підземки у грудні 2023 року виникло аварійне підтоплення та просідання ґрунту над тунелем. Через аварійну ситуацію було тимчасово обмежено руху потягів на деяких станціях столичного метрополітену та повністю закрито окремі його ділянки. 

“Серед підозрюваних — виконуючий обовʼязки начальника комунального підприємства “Київський метрополітен” та начальник служби колії, тунельних споруд і будівель. Загальна сума завданих збитків внаслідок аварії — майже 165 мільйонів гривень”, - уточнили у поліції. 

За даними правоохоронців, підозрювані протягом кількох років приховували факти критичного стану ділянки метрополітену. При цьому вони безпосередньо відповідають за проведення обстежень технічного стану споруд метрополітену.

“За результатами проведених експертиз встановлено, що корозії арматури та поступове руйнування окремих елементів тунельної споруди призвели до утворення тріщин в каркасі основної конструкції. У результаті до щілин потрапляли ґрунтові води, постійна дія яких спричинила порушення цілісності гідроізоляції тунелю — як наслідок, колії київського метрополітену почало затоплювати”, - йдеться у повідомленні поліції. 

Виконуючому обов’язки начальника та начальнику служби колії, тунельних споруд і будівель комунального підприємства 23 липня  повідомлено про підозру. Їм інкримінують  службову недбалість (ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України).

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що скільки витратили на виявлення причини аварії у тунелі столичного метро.


Джерело: https://t.me/gunpKyiv/4525


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися