Диверсантів затримали у Києві: які “завдання” виконували (ФОТО)

Зловмисники орудували в Оболонському районі столиці

У Києві викрили диверсійну групу. Чоловіки виконували “замовлення” з підпалів обладнання критичної інфраструктури та автомобілів військових. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію пресслужби Київської міської прокуратури

“За процесуального керівництва Оболонської окружної прокуратури м. Києва повідомлено про підозру двом чоловікам у диверсії, вчиненій в умовах воєнного стану, перешкоджанні законній діяльності Збройних Сил України в особливий період та в умисному пошкодженні чужого майна, вчиненого шляхом підпалу (ч. 2 ст. 113, ч. 1 ст. 114-1, ч. 2 ст. 194 КК України)”, - повідомили у прокуратурі.

 Слідство встановило, що підозрювані отримали замовлення через анонімний ТГ-канал. Вони мали за гроші підпалити релейну та батарейну шафи на залізниці в Оболонському районі Києва.

“Маючи при собі заздалегідь придбаний для підпалу розчинник фарби, один із підозрюваних облив легкозаймистою речовиною релейну та батарейну шафи неподалік залізничної станції, після чого підпалив їх. В цей час його спільник знімав це на відео та пильнували, аби підпалу ніхто не завадив”, - повідомили у прокуратурі.  

 За свою “роботу” диверсанти отримали 200 доларів США, які розділили між собою.

Також через ТГ-канал підозрювані отримали замовлення на підпал автомобіля військового в Оболонському районі столиці. “Вони облили автомобіль марки NISSAN NAVARA легкозаймистою рідиною та підпалили. Свої дії підозрювані знімали на відео, щоб надати його як доказ виконаної роботи. За цю роботу вони отримали 1 000 доларів США”, - уточнили в поліції. 

Зловмисників затримали та повідомили про підозру. Також їм обрали запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

За вчинені злочини передбачене покарання у вигляді позбавлення волі строком до 15 років або довічне позбавлення волі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що диверсант у столиці допомагав ворогу. 




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися