У Києві вчителька початкових класів побила дитину з аутизмом

У Києві звільнили вчительку початкових класів, яка побила дитину з розладом аутистичності спектра в інклюзивному класі школи № 58 Шевченківського району столиці. Про це повідомили на сайті Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Відомо, що вчителька початкових класів була звільнена із займаної посади за вчинення аморального вчинку, який несумісний із продовженням цієї роботи. Заступник директора школи з навчально-виховної роботи отримав догану. Крім того, порушено клопотання про оголошення догани директору школи.

Також повідомляється про проведення на початку навчального року 2021-2022 для педагогів психологічних тренінгів, навчання щодо запобігання протиправним діям, виявам жорстокості та насильства в освітньому просторі.

Нагадаємо, що в Києві з 1 липня почнуть діяти нові правила конкурсу на посади директорів комунальних шкіл. Конкурсний відбір на посади директорів комунальних шкіл впровадили з 2015 року.

Після того, як у столиці відпрацювали пілотний проєкт, Міністерство освіти і науки прийняло рішення про введення конкурсного відбору на посади директорів шкіл по всій території України.

Зараз конкурсна комісія з депутатів, представників громадськості та освітян працює, але є певні складнощі. 1 липня в Києві закінчаться контракти у понад 100 керівників комунальних шкіл, а нових вибирає нова конкурсна комісія.

Раніше "Коментарі" повідомляли про перекриття руху на Троєщині до середини липня.

Читайте також про те, скільки заробив мер Києва Віталій Кличко у травні 2021 року.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися