У столиці під загрозою чергова будівля культурної спадщини: подробиці

Під загрозою Садиба Дмитрієва

Київська міська прокуратура в судовому порядку вимагає скасувати незаконну реєстрацію права власності на памʼятку культурної спадщини – Садибу Дмитрієва. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію прокуратури. 

“Прокуратура звернулась до Господарського суду міста Києва з позовом в інтересах держави в особі Київської міської ради до ПП "Конвалія-нерухомість" про скасування незаконної реєстрації права власності на закінчений будівництвом об’єкт – групу будівель та споруд, що розташовані по вул. Хорива, 2 в м. Києві загальною площею 3 196 квадратних метрів, вартістю понад 166 мільйони гривень”, - повідомили у прокуратурі.

Також зазначається, що суб’єкт господарювання повторно незаконно зареєстрував право власності на комунальні будівлі, які розташовані в центральному історичному ареалі міста Києва. На даний час три з них є пам’ятками культурної спадщини.

“Нагадаємо, що рішенням Господарського суду міста Києва від 17.11.2021, залишеним без змін апеляційним судом, позов прокурора задоволено. Скасовано незаконну державну реєстрацію права власності ПП "Конвалія-Нерухомість" у зв’язку з невиконанням ним умов інвестиційного договору та відсутністю правових підстав для реєстрації права власності на вказане майно”, - зазначили у прокуратурі.

Також додали, що попри наявність чинного судового рішення у березні 2024 року  вказане приватне підприємство знову незаконно зареєструвало за собою право власності на комунальне майно – групу будівель та споруд по вул. Хорива, 2 у місті Києві, змінивши їх загальну площу.

Прокуратура у суді вимагає скасувати незаконну державну реєстрацію права власності на вказані будівлі. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Верховній раді розглянули ситуацію зі знесенням садиби Зеленських.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися