Ексдиректора управління “Київводоканалу” судитимуть за службову недбалість: що він скоїв

Колишнього директора управління “Київводоканалу” викрили на розтраті коштів

Колишнього директора управління ПрАТ “АК “Київводоканал” судитимуть за службову недбалість. Він не перевірив ціни та допустив переплату за ремонтні роботи понад 3,3 мільйона гривень. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської прокуратури.

Обвинувальний акт щодо колишнього директора управління капітального будівництва ПрАТ “АК “Київводоканал” прокурори Оболонської окружної прокуратури міста Києва скерували до суду. Його обвинувачують у службовій недбалості під час проведення будівельних робіт з реконструкції водопровідних мереж в Оболонському районі м. Києва (ч. 2 ст. 367 КК України).

У ході проведення досудового розслідування було встановлено, що ПрАТ “АК “Київводоканал” та підрядна організація у 2021 році уклали договори на проведення будівельних робіт з реконструкції водопровідних мереж. Виявилося, що підрядник необґрунтовано завищив вартість матеріалів та робіт.

“Водночас, обвинувачений, що тоді обіймав посаду директора управління капітального будівництва ПрАТ “АК “Київводоканал”, не перевіривши ціни на будівельний матеріал на ринку та обсяги виконаних робіт, підписав акти прийому-передачі виконаних робіт, до яких було внесено завищені відомості про вартість виконаних будівельних робіт та закуплених матеріалів”, - повідомили у прокуратурі.

Товарознавчі експертизи виявили завдання збитків бюджету на понад 3,3 мільйона гривень.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про оголошення тендеру на проведення масштабного дослідження.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися