Загибель людей біля зачиненого укриття у Києві: суд виніс вирок охоронцю

Прокурори наполягали на суворішому покаранні

Суд обрав покарання охоронцю, який не відчинив двері укриття, через що загинули люди від ворожого обстрілу. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію пресслужби Київської міської прокуратури.

“За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Деснянської окружної прокуратури м.Києва Деснянський районний суд визнав винним охоронця лікарні у завідомому залишенні без допомоги осіб, які перебували у небезпечному для життя стані і позбавленні можливості вжити заходів до самозбереження внаслідок безпорадного стану, при наявності змоги надати їм допомогу, що призвело до смерті трьох людей (ч.3 ст. 135 КК України). Обвинуваченому суд призначив покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі”, - повідомили у прокуратурі.

У суді прокурори довели, що під час оголошення сигналу “повітряна тривога” в місті Києві в ніч на 1 червня 2023 року охоронець КНП “Центр первинної медико-санітарної допомоги № 3” не відчинив двері укриття. Своїми діями він позбавив людей можливості врятуватися від наслідків ворожого обстрілу. Його дії призвели до загибелі трьох осіб, серед яких 9-річна дівчинка. Загибель малолітньої дитини відповідно до ст. 67 КК України є обставиною, що обтяжує покарання.

 Санкція ч. 3 ст. 135 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від трьох до восьми років.

“Обвинувачений своєї вини не визнав, у вчиненому кримінальному правопорушенні не розкаявся. Під час судового розгляду постійно змінював покази щодо обставин події та причин, через які він не відчинив двері укриття (не встиг, не почув сигнал тривоги, не побачив людей). Врешті обвинувачений повідомив суду, що приміщення лікарні взагалі не обладнано укриттям та він не був зобов’язаний відкривати до нього двері”, - повідомили у прокуратурі.

Прокурор вимагав призначити обвинуваченому покарання у вигляді позбавлення волі на строк 6 років 6 місяців. На даний час прокурори вивчають вирок суду щодо підстав для його оскарження.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, яке покарання загрожує няні, яка била дитину по обличчю.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися