У Києві оголосили карантин: яку загрозу виявили

Карантинні заходи діятимуть на всій території столиці

У столиці виявили небезпечного шкідника - вузькозлатки ясеневої смарагдової. У заявку з цим запровадили карантин. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА.

“Шкідник становить небезпеку винятково для дерев, тому жодних обмежень на відвідування зелених зон чи вигулу на їх території домашніх тварин не передбачається”, - уточнили в КМДА. 

Карантинні заходи запровадили на всій території столиці. Під час карантину передбачені наступні роботи: 

  • проведення візуальної перевірки дерев для визначення наявності карантинного організму;

  • відбір зразків і направлення їх на фітосанітарну експертизу;

  • здійснення фітосанітарних процедур, зокрема обробка заражених дерев під дією механічних, хімічних або термічних факторів;

  • у випадках, коли технічна переробка не може забезпечити належний рівень фітосанітарного захисту – санітарна утилізація виявлених пошкоджених дерев.

“Карантин буде запроваджений відповідним розпорядженням КМВА, яке набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування в офіційному друкованому виданні та на офіційній інтернет-сторінці Держпродспоживслужби України”, - уточнили у КМДА.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області виявили новий випадок африканської чуми свиней. Спалах смертельної для тварин хвороби зафіксували 29 липня 2024 року в Обухівському районі.

Тварина належала підсобному господарству філії “Кагарлицька (№ 115)”. На території вказаного підприємства запровадили карантинні заходи. Також карантинні обмеження запровадили на території деяких господарств та мисливських угідь Київщини. Детальніше читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися