Депутата міськради у Київській області підозрюють у шахрайстві

Земельні ділянки зареєстрували за підприємством без відповідних документів

Депутата міськради підозрюють у шахрайському заволодінні земельними ділянками у Київській області. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської обласної прокуратури. 

У Київській області викрили махінації із земельними ділянками. Про підозру оголосили директору сільськогосподарського підприємства та державного реєстратора. Директору інкримінують заволодіння чужим майном шляхом обману (ч. 4 ст. 190 КК України), а державному реєстратору - пособництво у шахрайстві та несанкціонованій зміні інформації, яка обробляється в автоматизованих системах (ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 362 КК України).

“За даними слідства, підозрюваний є депутатом однієї з міськрад Київщини та засновником і директором сільгосппідприємства. Не маючи документів, що підтверджують факт правонаступництва на землі ліквідованого колективного сільськогосподарського підприємства, він зареєстрував за очолюваним підприємством право власності на дві земельні ділянки загальною площею понад 11 га у Білоцерківському районі”, - повідомили у прокуратурі.

Державний реєстратор сільської ради вніс відповідні зміни до державного реєстру речових прав на нерухоме майно попри відсутність законних підстав 

Дії підозрюваних за даними слідства, завдали понад 1,2 млн грн збитків територіальній громаді.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що прокуратура повернула державі землі лісогосподарського призначення, які неправомірно перебували у приватній власності. Дізнатися детальніше про земельні махінації можна за посиланням.


Читайте также