Стан критичний: Хто повинен ремонтувати міст Патона

Міст Патона може “втомитися” у будь-який момент

У Києві чимало транспортної інфраструктури перебуває в аварійному стані. А стан деяких мостів просто критичний, попри те, що на ремонти виділяють мільйони гривень. Питання виникло до стану мосту Патона. Директор Інституту електрозварювання ім. Патона Ігор Крівцун закликав перекрити міст через критичний стан конструкцій. Столична влада, своєю чергою, звинувачує у бездіяльності Кабмін, повідомляє портал "Коментарі".

Так Ігор Крівцун зазначив, що міст перебуває в аварійному стані з 2017 року. Зокрема, внаслідок корозії значно скоротилася товщина металу нижнього пояса мосту. При цьому повне обстеження споруди жодного разу не проводилося. Тому можна припустити, що в конструкції є й інші суттєві проблеми.

За словами науковців з Інституту ім. Патона, руйнівні процеси на мосту почалися після 2013 року. Тоді під час робіт зі зміни комунікацій під тротуарами на металеві конструкції потрапило сміття.

“Ми пояснюємо, шановні, міст скоро впаде. Він не обслуговувався фактично з 1953 року. Там страшна корозія, потрібно прибрати багато сміття, бо воно стає вологим і пришвидшує корозію”, – наголосив Крівцун.

У КМДА відреагували - фактично знявши з себе відповідальність за ремонт мосту. Міська влада звернулася до Уряду з вимогою вжити заходів із реставрації з пристосуванням мосту ім. Є.О. Патона через р. Дніпро та підходів до нього для уникнення аварійних ситуацій. 

Також у КМДА пояснили, що, за наполяганням Уряду, Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України місто передало міст для ремонту у проєкт “Велике будівництво”.

Так, Постановою Кабміну № 1271 замовником цих робіт визначено Службу відновлення та розвитку інфраструктури у Київській області. У січні 2023 року розпорядженням КМВА комунальна корпорація "Київавтодор" передала функції замовника з виконання робіт з реставрації Службі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, які мости у Києві ремонтують у 2024 році.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися