Обстріл Київщини ударними дронами: що відомо про наслідки ворожої атаки

На території України захисники збили 24 дрони

У ніч на понеділок, 5 серпня, російські війська намагалися атакувати Київську область за допомогою БПЛА. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію начальника Київської обласної військової адміністрації Руслана Кравченка.

Він поінформував, що повітряна тривога оголошувалася двічі та тривала майже всю ніч. В області працювали сили ППО. 

“Влучань в об’єкти житлової та критичної інфраструктури не допущено. Постраждалі відсутні. Падіння уламків фіксуються поза межами населених пунктів на відкритій місцевості”, - зазначив начальник Київської ОВА.

Також Руслан Кравченко звернувся до мешканців Київської області та вчергове наголосив на необхідності дбати про свою безпеку - не нехтувати сигналами повітряної тривоги та перебувати в укриттях поки небезпека не мине.

“У випадку знаходження уламків збитих цілей повідомляти поліцію або ДСНС. В жодному разі не чіпати та не фотографувати їх. Бережіть себе та своїх близьких”, – наголосив Руслан Кравченко. 

За інформацією Повітряних сил ЗСУ, у ніч на 5 серпня 2024 року російські окупанти атакували територію України ударними БпЛА типу “Shahed” із районів Приморсько-Ахтарськ, Курськ – рф. Радіотехнічними військами Повітряних Сил виявлено та супроводжено 24 ударні дрони.

В результаті протиповітряного бою усі ворожі дрони було збито мобільними вогневими групами Сил оборони України, зенітними ракетними підрозділами та засобами РЕБ Повітряних Сил. “Протидронова” робота проводилась у Київській, Вінницькій, Кіровоградській, Харківській, Сумській, Полтавській та Дніпропетровській областях.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, яку загрозу виявили в Києві




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися