Частину парку Голосіївський незаконно привласнили: подробиці

Землю національного парку повернули у державну власність

У Києві викрили махінацію з землею національного парку. Чотирьом особам, причетним до незаконного відчуження 8 га землі Національного парку Голосіївський, повідомлено про підозру. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Офісу Генерального прокурора.

“За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру чотирьом членам організованої злочинної групи у шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 190 КК України)”, - повідомили в Офісі.

Слідство встановило, що зловмисники, серед яких чинні та колишні службовці органів державного земельного кадастру, шахрайським шляхом заволоділи землями Національного природного парку “Голосіївський” площею 8 га.

Щоб провести оборудку, фігуранти використали підроблені документи, на підставі яких перереєстрували право власності на землю.

Під час обшуків правоохоронці вилучили оригінали документів. Своїми діями підозрювані завдали державі понад 105 мільйонів гривень збитків.

“Наразі зусиллями прокуратури незаконну реєстрацію права власності на земельну ділянку скасовано, а землю повернуто державі”, - повідомили в Офісі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що товариство у Києві користувалося земельною ділянкою без відповідних дозвільних документів на це. Київська міська прокуратура звернулася до суду із позовом про стягнення коштів за користування землею.

Суд, розглянувши справу, ухвалив рішення на користь Київської міської ради про стягнення з товариства 1,8 мільйона гривень за користування земельною ділянкою у Голосіївському районі.


Читайте также